Wat is reiniging aan het einde van het terrein?

Mensen die hun bestaande bedrijfsgebouw kopen of verbouwen, willen dat het in een schone en bewoonbare staat verkeert. Het schoonmaken van verfvlekken, bouwafval zoals pleister en cement, en zeer stoffige muren en plafonds kan vaak gevaarlijk en tijdrovend zijn. Daarom is het essentieel om uit de vele bestaande bedrijven een bedrijf te kiezen dat deskundig is op zijn gebied. Omdat het erg moeilijk is om alle vormen van bouwresten nauwgezet, schoon en anti-bacterieel te reinigen, zonder alle hoeken van het gebouw te beschadigen. Wij hebben een service in alle gebieden van Brussel en België.

Wat moet de kwaliteit zijn van een schoonmaakbedrijf na de bouw?

Het bedrijf dat de schoonmaak na de bouw of renovatie uitvoert, moet naar tevredenheid van de klant werken. Voor dit bedrijf;

 • Voor het verwijderen van verfspatten moet een fijne schraper worden gebruikt die niet schadelijk is voor de vloer en de muren.
 • De vloer moet met een nat/droogzuiger worden schoongemaakt.
 • Voor het reinigen van natte vloeren moeten schoonmaakmiddelen met antibacteriële eigenschappen worden gebruikt.
 • Voor het schoonmaken van ramen, deuren, muren en plafonds moeten microvezeldoeken worden gebruikt.
 • Reinig vlekken zorgvuldig van de tegels en tussen de voegen.

Zo stellen ze hun klanten op hun gemak met de schoonmaak die ze gaan uitvoeren. Een bedrijf dat geen van deze kenmerken heeft, voldoet niet aan de verwachtingen. Ze kunnen blijvende schade veroorzaken na het schoonmaken. Zo kunnen natte vloeren, door het ontbreken van een stofzuiger bij het schoonmaken van de ruimte, beschadigd raken omdat ze niet volledig droog zijn. Het schoonmaken van verfvlekken met spatelvormige schrapers kan kostbare schade aan de vlek veroorzaken.

Als er niet goed wordt schoongemaakt, kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan. Daarom raden wij u aan een ervaren bedrijf en team in te schakelen voor uw schoonmaak na de bouw.

Hoe moet de algemene eindschoonmaak worden uitgevoerd?

Voor wie op zoek is naar een antwoord op deze vraag, hebben we de stappen opgesomd die komen kijken bij het schoonmaken van kantoren. Hieronder volgen de stappen voor het schoonmaken aan het einde van het terrein:

 • Opruimen, verwijderen en/of afvoeren van grofvuil, bakstenen, stenen en alle andere overgebleven materialen door ons.
 • Mechanisch afstoffen gevolgd door een grondige reiniging van alle vloerbedekkingen (parket, tegels, tapijt, enz.) en trappen, inclusief het verwijderen van cementsluier en plafondresten op alle oppervlakken.
 • Schoonmaken van plinten, deuren, kozijnen, verlichtingsarmaturen en afstoffen van stopcontacten en schakelaars.
 • Alle zichtbare en toegankelijke oppervlakken worden gereinigd en gepolijst, vrij van vuil en stof.
 • Reiniging van alle glazen oppervlakken (ramen, glazen scheidingswanden, glazen balustrades, enz.), zo nodig met hefapparatuur.
 • Alle rekken, kasten en laden worden leeggemaakt, schoongemaakt en zo nodig bijgevuld.
 • Algemene en volledige reiniging en ontsmetting van sanitair, kleedkamers, douches, enz.
 • Schoonmaken van parkeerplaatsen en vloeren met een schrobzuigmachine.
 • Reinigen van leidingen, kanalen, sprinklersystemen enz.
 • En nog veel meer…

Waarom Belux Cleaning voor eindschoonmaak?

Met ons vakmanschap en ervaren personeel staan wij voor u klaar voor de schoonmaak na de bouw. We kiezen zorgvuldig de materialen en gereedschappen die we gebruiken. Het zijn allemaal goedgekeurde producten die de gezondheid van uw werknemers niet in gevaar brengen. De evolutie van de technologie volgend, proberen wij u meer mogelijkheden te bieden voor uw tevredenheid. Na uw bouw- en/of renovatiewerkzaamheden bieden wij u uiterst voordelige prijzen voor uw schoonmaakwerkzaamheden. Wij staan altijd aan uw zijde met onze wens om u een kwaliteitsservice te bieden tegen redelijke prijzen. Als u vragen heeft of informatie over prijzen wilt, neem dan contact met ons op.