kristallisatie van gewone bouwmarmer

Marmerreiniging en kristallisatie in Brussel en België

Marmer is een zeer gewilde natuursteen die elk gebouw een edele uitstraling geeft. Hoewel het een elegant en duurzaam materiaal is, eist het dagelijks gebruik uiteindelijk zijn tol aan de schoonheid ervan. Om het zijn oude uiterlijk terug te geven, moet het dus worden onderhouden.

Dit is waar wij om de hoek komen kijken… Dankzij speciale behandelingen kunnen de experts van Belux Cleaning uw marmer resistenter en onderhoudsvriendelijker maken.

Marmeren kristallisatie – Belux Cleaning

Belux Cleaning voert een volledige renovatie uit van alle marmeren vloeren.

Wij behandelen het marmer om het een hoge glans te geven, door middel van een proces dat kristallisatie heet. Klik op hier om een beschrijving te vinden van het werk in verband met dit proces.

Kristallisatie

Kristallisatie is de toevoeging van een actieve coating die een chemische reactie veroorzaakt op het oppervlak van de steen, waardoor het marmer of andere kalksteen zijn natuurlijke glans terugkrijgt. Na het drogen krijgt de steen zijn gladde, gepolijste glans terug. Het is de steen zelf die glanst, er blijft geen product achter na de behandeling, dus het resultaat is duurzamer.

Het belangrijkste doel van dit proces is de natuurlijke glans en reflecties van het marmer te herstellen. Aangezien de moleculaire structuur is hersteld, wordt bovendien de dagelijkse reiniging gemakkelijker.

Merk op dat als de steen te beschadigd is, polijsten nodig kan zijn voor de kristallisatie.