Coworking spaces zijn essentieel voor de productiviteit van werknemers die op afstand werken. Vanwege virussen is het echter essentieel voor eigenaren en beheerders van coworking spaces om extra aandacht te besteden aan de netheid van hun ruimtes. In deze context is het noodzakelijk om een evenwicht te vinden tussen een schone omgeving en productiviteit.

Het is duidelijk dat ziektes/virussen niet snel zullen verdwijnen en daarom moeten coworking spaces zich aanpassen en een groot aantal gezondheidsprotocollen implementeren.

Hier zijn tien strategieën om te zorgen voor een schone en hygiënische coworkingruimte voor je leden:

1. Stel gedragsregels op

Het is essentieel om gezondheids- en hygiëneregels op te stellen. Leden kunnen worden verplicht om vooraf te reserveren, om de aanwezigheid te controleren en het gemakkelijker te maken om contacten op te volgen als dat nodig is. Zorg ervoor dat de regels eenvoudig en duidelijk zijn. Gebruik informatieborden om mensen te herinneren aan de regels in ruimtes zoals keukens en ontspanningsruimtes.

2. Bevorder persoonlijke hygiëne

Moedig je leden aan om een goede persoonlijke hygiëne te hanteren. Hang borden op om hen eraan te herinneren maskers te dragen en plaats dispensers voor handontsmettingsmiddelen op tafels en in gemeenschappelijke ruimtes.

3. Zorg voor hygiëne- en schoonmaakmiddelen

Zorg voor voldoende hygiëne- en schoonmaakproducten, zoals handzeep en ontsmettingsmiddel. Zorg ook voor gesloten afvalbakken en maskers.

4. Ontsmet oppervlakken regelmatig

Het is van vitaal belang om oppervlakken regelmatig te desinfecteren, vooral in drukbezochte ruimtes. Overmatig gebruik van chemicaliën kan de luchtkwaliteit verminderen en leiden tot resistentie tegen ziektekiemen.

5. Kantooraccessoires desinfecteren

Reinig en desinfecteer regelmatig kantooraccessoires zoals toetsenborden, muizen en schermen. Zorg ervoor dat deze items niet beschadigd raken tijdens het schoonmaken.

6. Zet gecentraliseerde afvalbakken neer

In plaats van afvalbakken bij elk bureau, kunt u overwegen om centrale afvalbakken te installeren. Dit maakt het verzamelen van afval gemakkelijker en kan leden ook aanmoedigen om bewuster om te gaan met de hoeveelheid afval die ze produceren.

7. Houd gemeenschappelijke ruimtes schoon

Gemeenschappelijke ruimtes moeten regelmatig worden schoongemaakt. Besteed vooral aandacht aan vaak aangeraakte oppervlakken zoals deurklinken en gedeelde kantoorapparatuur.

8. Verbeter de luchtkwaliteit binnenshuis

De luchtkwaliteit is net zo belangrijk als de netheid van oppervlakken. Zorg ervoor dat luchtfiltersystemen goed werken en overweeg om kamerplanten toe te voegen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

9. Reorganiseer de ruimte

Reorganiseer je coworking space in overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie over sociale afstand en zitplaatsen. Beperk ook het aantal mensen dat gebruik kan maken van de vergaderruimtes en zorg ervoor dat ze voor en na elk gebruik worden schoongemaakt.

10. Schakel professionals in

Huur indien nodig een professioneel schoonmaakbedrijf in dat uw gezondheids- en veiligheidsproblemen begrijpt en hun schoonmaakmethodes hierop aanpast.

Belux Cleaning is een schoonmaakbedrijf dat al meer dan 25 jaar actief is en algemene schoonmaakdiensten aanbiedt voor alle soorten bedrijven, instellingen, privé of openbaar, enz.

Wilt u een offerte voor het schoonmaken van uw werkruimtes, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

In een notendop…

Een coworkingruimte schoon en hygiënisch houden kan een uitdaging zijn, maar door deze tien strategieën te volgen en de aanbevolen veiligheidsprotocollen in acht te nemen, kun je een veilige en productieve werkomgeving voor je leden garanderen.

FAQ

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en onze deskundige antwoorden:

1. Welke soorten schoonmaakmiddelen zijn het meest effectief tegen virussen en bacteriën in een coworking space?

Wij raden het gebruik aan van ontsmettingsmiddelen die zijn goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten. Ontsmettingsmiddelen met minstens 70% alcohol zijn over het algemeen effectief. Het is echter ook essentieel om de instructies van de fabrikant op te volgen om een juist gebruik te garanderen.

2. Hoe kunnen we de luchtkwaliteit in onze coworking spaces verbeteren?

De luchtkwaliteit kan worden verbeterd door te zorgen voor een goede ventilatie, het gebruik van hoogwaardige luchtfiltersystemen en de integratie van kamerplanten die kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht.

3. Hoe vaak moeten oppervlakken in een coworking space worden gereinigd en gedesinfecteerd?

Veel gebruikte en vaak aangeraakte oppervlakken, zoals deurklinken en lichtschakelaars, moeten meerdere keren per dag worden gereinigd. Voor andere oppervlakken kan dagelijks schoonmaken voldoende zijn. Dit kan variëren afhankelijk van hoe druk je ruimte is.

4. Moeten leden bijdragen aan het schoonmaken van de coworkingruimte?

Het is een goede gewoonte om leden aan te moedigen hun werkplek schoon te houden. Dit kan een eenvoudig gebaar zijn zoals het weggooien van hun afval, het desinfecteren van hun werkplek of het afwassen van hun koffiekopje.

5. Wat zijn de voordelen van het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf voor onze coworking spaces?

Het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt voor een grondige schoonmaak die voldoet aan de sanitaire normen. Het helpt ook om een professioneel imago te presenteren, verhoogt de tevredenheid van de leden en kan het risico op het verspreiden van ziektes verminderen.

6. Hoe stel je een effectief schoonmaakbeleid op voor een coworkingruimte?

Een effectief schoonmaakbeleid moet duidelijke regels bevatten over schoonmaakverantwoordelijkheden, schoonmaakfrequentie, te gebruiken producten en training voor personeel en leden over de beste hygiënepraktijken.