Sportscholen schoonmaken | Waarom het belangrijk is en waarom je het regelmatig moet doen

In deze uiterst moeilijke tijden is netheid en hygiëne in druk bezochte ruimten een punt van overweging. Sportscholen zijn een ander soort plaats die mensen vaak gebruiken. Bacteriën, virussen en ziektekiemen zijn overal. Ze komen vooral voor in sportscholen en sporthallen waar veel mensen zwetend naar binnen en naar buiten gaan. Om de reinheid, steriliteit en gezondheidsnormen te handhaven, moeten hygiënische maatregelen worden genomen.

Stofopvang werkt goed in sportomgevingen. Hij heeft een grote verscheidenheid aan gereedschap, dat allemaal dagelijks moet worden schoongemaakt. Het schoonmaken moet regelmatig gebeuren. Wanneer iemand een sporthal binnenkomt, is het eerste wat hem opvalt de netheid ervan. De faciliteit kan groot en zeer modern zijn, met de modernste technologie en een chique inrichting. Maar het zal de leden zeker opvallen als het vuil of onhygiënisch is.

De netheid van een bedrijf gaat niet alleen over het oppervlak. Het is cruciaal om bij het schoonmaken de micro-organismen te herkennen die op de loer kunnen liggen. Staphylococcus aureus is het meest voorkomende micro-organisme in sportscholen. Elk gebied dat in contact komt met zweet of andere lichaamsvloeistoffen kan de groei van Staphylococcus aureus ondersteunen. Bacteriën en andere micro-organismen zijn ook te vinden op oppervlakken zoals fitnessapparatuur.

Bovendien komen dermatofyten, een soort schimmel, veel voor in sportscholen. Epidermaal weefsel, haar en nagels zijn allemaal besmet met deze dermatofyten. De meest voorkomende infectie heet voetschimmel. Dermatofytische infecties kunnen worden overgedragen via lichaamsvloeistoffen of rechtstreeks contact tussen mensen. Het is daarom van essentieel belang om bijzondere aandacht te besteden aan de hygiëne in de sportschool.

Hoe kan de hygiëne in sportscholen worden gewaarborgd?

Het schoonmaken van sportscholen begint met bewustwording en opleiding van de werknemers. Hot spots” zoals deurklinken, stretchmatten, balansballen en handgewichten, waar ziektekiemen, virussen en schimmels zich kunnen verbergen, moeten grondig worden gereinigd. Bovendien moeten zware apparatuur, vloeren, kluisjes en toiletten in de faciliteit dagelijks worden schoongemaakt.

Oppervlaktereiniger op alcoholbasis

Het is niet gemakkelijk om verantwoordelijk te zijn voor het beheer en de schoonmaak van een sportschool. Periodiek schoonmaken is noodzakelijk, maar er zijn veel eenvoudigere manieren om een routinereiniging uit te voeren. Een van deze technieken is gebaseerd op de kwaliteiten van de gekozen schoonmaakmiddelen. Oppervlaktereinigers op alcoholbasis zijn een van de meest gebruikte schoonmaakmiddelen in sportfaciliteiten. Ziekenhuizen, klinieken, scholen en hotels zijn plaatsen waar oppervlaktereinigers op basis van alcohol vaak worden gebruikt. Ze kunnen worden aangebracht op elk hard oppervlak, inclusief glas, spiegels, meubels en stoffen.

Hygiënische reinigingsdoekjes

Hygiënische reinigingsdoekjes zijn een van de reinigingsproducten die op veel plaatsen veilig kunnen worden gebruikt. Wanneer zeep en water niet beschikbaar zijn, worden hygiënische reinigingsdoekjes gebruikt als sterilisatiemiddel. Sportscholen vallen ook in deze categorie. In sportscholen is er een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen. Ze zijn niet gemakkelijk schoon te maken, dus personeelsleden mogen niet rondlopen met een emmer water en een doek in de hand. Daarom is het gebruik van hygiënische reinigingsdoekjes voor eenmalig gebruik uitstekend.

Hygiënische reinigingsdoekjes zijn een middel dat niet alleen op oppervlakken maar ook op de huid kan worden aangebracht. Leden wier handen vaak in contact komen met sportuitrusting kunnen deze wassen om bacteriën en ziektekiemen te verwijderen. Hechting, zweet, olie, vuil en bacteriën van de huid worden verwijderd door de doekjes die een specifieke positie hebben. De sanitaire doekjes bieden een superieure handdoektextuur. Dankzij het delicate recept biedt het een hoge hygiëne en zowel huidbescherming als antibacteriële eigenschappen.

Conclusie

Een schone sportschool lijkt een onwaarschijnlijke uitdaging. In drukke sportscholen kunnen bacteriën, virussen en schimmels een onoplosbaar probleem lijken. Maar dat is het niet! De eenvoudigste manier om al deze problemen op te lossen is een routinereiniging met de juiste schoonmaakmiddelen. Klanten zullen een sportfaciliteit die schoon en gezond is niet verlaten. Door de leden de middelen te geven om de faciliteit zelf te onderhouden, blijft deze schoon en efficiënt.

U kunt ons ook inschakelen voor het onderhoud en de schoonmaak van uw sportfaciliteiten. Al 25 jaar leveren wij alle soorten schoonmaakdiensten met ethiek, toewijding en professionaliteit.