Iedereen houdt van een opgeruimde werkplek. Het is als een verfrissend briesje dat de productiviteit, de klantervaring en het humeur bevordert. En laten we uw werknemers niet vergeten: zij zullen het ook waarderen! Een schoon kantoor helpt hen om hun hoofd leeg te maken en zich te concentreren.

Maar laten we eerlijk zijn: schoonmaken kan een ontmoedigende taak zijn. Het is tijdrovend en kan een bron van stress zijn voor kantoorpersoneel dat al een drukke agenda heeft. Maar maakt u zich geen zorgen, wij dekken u! Door enkele proactieve gewoonten aan te nemen, kunnen u en uw team een schone bedrijfsomgeving handhaven, wat het succes van uw bedrijf op lange termijn zal garanderen!

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn negen eenvoudige schoonmaaktips voor een mooie werkplek!

Uw kantoor: houd het schoon en netjes

Maak er een gewoonte van uw bureau op te ruimen voordat u vertrekt. Een paar minuten opruimen en reorganiseren van pennen, papieren en andere documenten kan wonderen doen voor uw productiviteit de volgende dag.

Als u bang bent dat u het vergeet, zet dan enkele minuten voor uw vertrek een wekker om u eraan te herinneren dat u moet opruimen. Deze eenvoudige gewoonte houdt niet alleen uw werkplek georganiseerd, maar geeft u ook een gevoel van voldoening aan het einde van elke werkdag. Bovendien begint u de volgende dag met een schone lei, waardoor u een nieuw perspectief krijgt en uw motivatie toeneemt!

Houd uw openbare ruimtes schoon

Uiterlijk is belangrijk. De eerste indruk die uw klanten hebben van uw bedrijf is gebaseerd op het nette en opgeruimde uiterlijk van uw kantoor of winkel. Daarom is het essentieel dat de openbare ruimtes schoon en representatief zijn.

Laat de lobby geen toevluchtsoord worden voor stofhazen. Veeg en stofzuig de vloeren regelmatig en geef ze eventueel wat glans met een poetsbeurt. En vergeet de toiletten niet. Toiletten kunnen een broedplaats zijn voor ziektekiemen. Desinfecteer ze dus dagelijks, dweil de vloeren en houd de gootstenen en toonbanken brandschoon. Geloof ons, uw klanten (en personeel) zullen u dankbaar zijn!

Ontgift uw kantoor van ziektekiemen

Het schoonmaken van uw kantoor is niet alleen een kwestie van esthetiek; het gaat erom uw personeel gezond en productief te houden. En met de huidige COVID-19 pandemie is het belangrijker dan ooit om oppervlakken die veel worden aangeraakt te desinfecteren.

Maak er een gewoonte van vaak aangeraakte oppervlakken, zoals bureaus, printers, telefoons en toetsenborden, dagelijks schoon te vegen. Desinfectiedoekjes zijn een snelle en gemakkelijke manier om de klus te klaren. Maar vergeet niet dat ontsmettingsmiddelen moeten worden gebruikt om ziektekiemen te verwijderen en te voorkomen, niet om koffievlekken weg te vegen. In dit geval is een eenvoudige allesreiniger voldoende. Door uw kantoor schoon en kiemvrij te houden, creëert u een gezondere en productievere werkomgeving.

Voor papierwerk: archiveren en opruimen

Waarom zou je je werkruimte laten overnemen door rommel als je een superster op het gebied van opslag kunt zijn? Een goede tip om alles georganiseerd te houden is om specifieke vakken aan te wijzen voor al uw kantoorbenodigdheden. Zo kunt u de chaos van stapels papier en zoekgeraakte kantoorbenodigdheden de baas.

Maar wacht, er is meer! Combineer dit met uw dagelijkse schoonmaakroutine (waar we, laten we eerlijk zijn, allemaal dol op zijn) en u zult niet meer zonder kunnen. Gebruik verdelers en ordners om belangrijke documenten op te bergen. En voor grotere voorwerpen, zoals dozen met kantoorbenodigdheden, zijn opbergrekken voldoende.

Natuurlijk kost het wat tijd om het perfecte archiefsysteem op te zetten, maar geloof ons, het is het waard. Denk eens aan alle tijd die u bespaart doordat u niet meer verwoed hoeft te zoeken naar het stuk papier dat u nodig hebt. En het beste deel? Je kunt je hele kantoor opruimen zonder je zorgen te maken dat je iets belangrijks kwijtraakt. Dat heet efficiëntie – met een vleugje stijl.

Kabels, snoeren en elektronische apparaten schoonmaken en reorganiseren

In de war geraakte kabels en stoffige elektronica kunnen een echte plaag zijn in uw kantoor. Maar vrees niet! Door eens per week de tijd te nemen om ze te organiseren en schoon te maken, kunt u ervoor zorgen dat alles brandschoon is.

Begin met het ordenen van uw snoeren zodat ze geen wirwar van draden vormen. Dit maakt het makkelijker om later op te ruimen en bespaart u de hoofdpijn van het ontwarren. Houd uw elektronica indien mogelijk uit de buurt van de vloer, zodat u gemakkelijker kunt vegen en stofzuigen. Zorg er ook voor dat uw snoeren zo liggen dat u er niet over struikelt tijdens uw koffiepauze.

Als u zich bijzonder ambitieus voelt, kunt u overwegen de snoeren helemaal weg te doen en over te stappen op snoerloze apparatuur. Dat maakt het schoonmaken niet alleen gemakkelijker, maar vermindert ook de stofnesten.

Als u toch bezig bent, vergeet dan niet uw pauzeruimte grondig schoon te maken. Koffiezetapparaten, magnetrons en koelkasten kunnen broedplaatsen worden voor allerlei ongedierte als ze niet worden schoongemaakt. Gebruik azijn en afwasmiddel om vlekken op te ruimen en moeilijk bereikbare plaatsen te desinfecteren. Uw collega’s zullen u dankbaar zijn (en uw neus ook).

Vergeet de stoffige hoekjes en gaatjes niet…

Vuil en stof verstoppen zich graag op de moeilijkst bereikbare plaatsen, zoals de plafondroosters en de bovenkant van boekenkasten. Maar vrees niet, wij hebben een top-down schoonmaaktip die uw leven gemakkelijker dan ooit zal maken! Begin met de hoogste planken en werk naar beneden, waarbij u alle hoekjes en gaatjes bij de wanden van het plafond schoonmaakt. Al het stof valt dan op de vloer, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.

Vergeet ook de ruimtes onder de bureaus niet! U vindt stof rond en onder apparaten zoals toetsenborden en monitoren. En als u planten in uw kantoor hebt, is het essentieel om deze ook af te stoffen. Frisse lucht betekent immers gelukkige werknemers!

Maak het geheel wat pittiger met vloermatten

Vloermatten zijn niet alleen decoratief, maar ook praktisch! Ze helpen stof op te vangen, vooral als u ze bij de ingang van een openbare ruimte legt. Bovendien zult u dankbaar zijn bij het opruimen van gemorste vloeistoffen, omdat ze het ontsnapte water opvangen.

Matten zijn ook een zegen in koudere klimaten waar regen en sneeuw vaak voorkomen. Lange matten kunnen werknemers beschermen tegen uitglijden en vallen, zodat iedereen veilig blijft. En aan het eind van de dag kunt u dankzij uw vertrouwde mat gemakkelijk vuil opsporen en opruimen.

Wij raden u aan een sterk absorberende mat te kiezen die geen vuil of verkleuring vertoont door overmatig gebruik. Dit is vooral belangrijk als u een drukke werkplek hebt met veel werknemers!

Maak van afval je bondgenoot

Laten we eerlijk zijn: niemand wil omringd worden door stapels afval. Daarom is het essentieel om voldoende papiermanden en recyclingbakken in uw kantoor te hebben. Niet alleen om oude documenten en lege koffiekopjes weg te gooien, maar ook om uw werkplek netjes te houden.

Om te voorkomen dat afval zich op de bureaus opstapelt, plaatst u de bakken op de plaatsen waar de meeste mensen langskomen. Hoe meer verkeer, hoe groter de bak. Voor kantoren kan een kleine prullenmand voor elke werkplek helpen om rommel te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Vergeet de pauzeruimtes niet – dit zijn de plaatsen waar vaak eten en drinken wordt weggegooid. Zorg voor een grote afvalbak met een deksel om geurtjes onder controle te houden.

Maak ruimte voor schoonmaakmiddelen

Een schoon kantoor is een mooi kantoor. Maar u kunt dit niet bereiken zonder de juiste hulpmiddelen. Daarom is het belangrijk om opslagruimte te reserveren voor schoonmaakbenodigdheden en -materiaal.

Als u alles op één plek hebt, kunt u gemakkelijker bijhouden wat u hebt en wat u moet aanvullen. Maak een lijst van wat u nodig hebt en koop genoeg voor de hele week om tijd en gedoe te besparen.

Het kan frustrerend zijn om midden in een klus zonder schoonmaakproducten te zitten, dus zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Hieronder vallen doekjes, stofdoekjes en schoonmaakmiddelen om snel en gemakkelijk schoon te maken. Bewaar ze bij de rest van uw benodigdheden en u bent klaar voor elke puinhoop.

Speciaal advies voor het schoonmaken van bedrijfspanden

Bent u het beu om de rol van conciërge in uw bedrijf te spelen? Wilt u niet het risico lopen dat uw medewerkers kiemfobieën worden? Wij hebben de perfecte oplossing voor u: huur een professionele kantoorschoonmaker in!

Deze schoonmakers hebben de vaardigheden en ervaring om uw kantoor vlekkeloos schoon te houden, zonder dat u een vinger hoeft uit te steken. Bovendien stellen ze een schoonmaakprogramma op maat op dat voldoet aan uw specifieke behoeften. En het beste? Ze zijn altijd beschikbaar, zelfs in het weekend!

Met de beste producten en technieken laten deze professionals uw kantoor er fris uitzien en ruiken. Zeg maar dag tegen stoffige rekken, vuile vloeren en rommelige kantoren. Hallo voor een georganiseerde en schone werkomgeving!

Waar wacht u nog op? Neem contact op met Belux Cleaning voor een gratis offerte en geniet van een hygiënische en stressvrije werkplek. Uw medewerkers (en uw klanten) zullen u dankbaar zijn!